Malzemeler:

1 çay bardağı yarım yağlı süt
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Yapılışı:
İlk olarak yulaf ezmesini rondoya koyup un haline gelene kadar çekiyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz yulaf ununu derin bir kaseye alıp üzerine 1 yemek kaşığı kakao'yu ekliyoruz. Bu iki malzemeyi iyice karıştırıp kenara aldıktan sonra sıra sütü biraz ısıtmaya geliyor. Sütü bir cezveye koyup ısıtıyoruz. Isındıktan sonra kakao ve yulaf karışımına döküp yulafın onu çekmesini ve kıvam alması beklemeliyiz. Karışım koyu kıvamlı bir hamur haline gelmeli. Pekmezi ve cevizi de eklediğimiz bu karışımı elimizle biraz yoğurup yuvarlayabileceğiniz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Hindistan cevizini düz bir tabağa döküp yuvarladığımız topları Hindistan cevizine buluyoruz. Daha sonra tüm topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirebiliriz. Buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir. Tatlı krizi kapımızı çaldığında kahvenin ve çayın yanında harika giden bu tarifi denerseniz yorum olarak yazmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder