1 Eylül 2018 Cumartesi

# Film # Film tanıtımı

Yetimhane - Gerçekten Korkmak İsteyenlere - Film Yorumu

Merhaba arkadaşlar. Bugün ki blog yazımda size bir korku filminden bahsedeceğim. Filmimizin ismi El Orfanato yani Yetimhane. Filmi yorumlamadan önce tam bir korku filmi aşığı olduğumu bilmenizi isterim. Piyasada izlemediğim korku filmi kalmadı neredeyse. 😊 Bu filmi de yıllar önce izlemiştim ama yeniden izlemek ve sizin için yorumlamak istedim. İlk olarak filmimizin konusundan bahsedelim.

Konu:
Film, eskiden yetimhanede kalan ve yıllar sonra o yetimhaneye geri dönen Laura’nın hikayesini anlatmaktadır. Çocuğuyla ve kocasıyla birlikte eskiden yaşadığı yetimhaneye geri dönen Laura orayı adam etmek ve engelli çocuklar için uygun bir ortam oluşturmak istemektedir. 

Fakat yetimhanede işler pek de istediği gibi gitmeyecektir.


Oyuncular:
Filmin başrol oyuncusu, ana konunun üzerine kurulu olduğu Laura rolüyle karşımıza çıkan Belen Rueda. Bunun yanı sıra Laura’nın eşini oynayan Fernando Cayo ve oğlunu oynayan küçük oyuncu Roger Princep’te film için son derece önemli olan oyuncular.


Spoilersiz yorumum:
Film tavsiye"Korkunç bir olay yaşandığı zaman bu bazen geride bir iz bırakır. Bir yara..."
Film korkmak ve gerilmek isteyenler için kesinlikle ideal bir yapım. Son dönemlerde gerçekten korkutan ve tüyler ürperten filmler bulabilmek çok zor. Çoğu film komedi gibi olduğundan korku severleri tatmin edemiyor. Ama Yetimhane kesinlikle birçok filmin önüne geçiyor. Ben şahsen filmi çok beğendim. Korkunun yanı sıra gizem ve dram unsurlarıyla da dikkat çeken Yetimhane filminin bir diğer özelliği ise yapımcıları arasında yer alan ünlü yönetmen Guillermo Del Toro. Bunun yanı sıra birçok ödüle sahip olan bu filmi kesinlikle izlemelisiniz ama yalnız izlemenizi tavsiye etmem. :)
 Fragman:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder