30 Eylül 2018 Pazar

Pride and Prejudice - Masalsı Bir Aşk Hikayesi - Dizi Yorumu

Eylül 30, 2018 0 Comments
dizi yorumu

Blogumda daha çok korku-gerilim türüne ağırlık verdiğimin farkındayım. Ama benim izlediğim dizi ve filmler yalnızca bu türle sınırlı değil. Farklı türlerden de bir şeyler öğrenmek ve görmek istiyorum. Bu sebeple başladığım Aşk ve Gurur yolculuğum bana yepyeni ve masalsı bir dünya açtı diyebilirim. :) Aslında Gurur ve Önyargı olarak çevrilen fakat bizim müthiş çevirmenlerimizin ilgi çekmeyeceğini düşündükleri için Aşk ve Gurur olarak çevirdikleri bu dizi bir kitaptan uyarlama. Gurur ve Önyargı çok daha doğru bir tanım çünkü konu tamda bu iki duygunun üzerine kurulu. Benim eski İngiltere dönemlerine ilgi duymamı sağlayan bu mini dizi bir şaheser diyebilirim. Hem hemen izleniyor hem de tadı damakta kalıyor resmen. Bu sebeple mutlaka izlemeli ve kendinizi balolarda dans ederken bulmalısınız. 

Konu:
dizi tavsiyeRomantizmin en önemli öncülerinden olan Jane Austen tarafından yazılmış bu eser gerek konusuyla gerekse dönemini yansıtışıyla son derece başarılıydı. Dizinin konusu da tamamen kitaba ait. Elizabeth Bennett orta sınıf bir ailenin kızı ve çok sayıda kız kardeşi var. O dönemde bol bol balo yapıldığından bu balolardan birinde son derece kaba olan Mr. Darcy ile tanışır ve hikayeleri bu şekilde başlar.

Oyuncular:
Dizinin oyuncuları denince herkesin aklında Colin Firth gelir diye düşünüyorum. Diziyi tekrar tekrar izleten en önemli unsur o ve oyunculuğu bana göre. Mr. Darcy karakterinin soğukluğunu ve aynı zamanda da aşkını mükemmel bir şekilde yansıtmıştı. Aynı şekilde Elizabeth Bennett rolünde yer alan Jennifer Ehle'de çok başarılıydı.

Spoilersiz yorumum:
Gurur ve Önyargı'ya ait izlediğim ilk yapımdı. Bu diziden sonra hemen kitabını da okudum ve hatta filmini de izledim. Fakat bana göre filmi vasatın üstüne çıkamazken dizi gerçekten muhteşemdi. Kitaba çok sadık kalınmıştı ve her detay düşünülmüştü. Kostümler, balolar, oyunculuklar ve daha pek çok detay yerindeydi. Kendimi o dönemde hissetmedim desem yalan olur. Özellikle Colin Firth çok çok başarılıydı. Ondan başka kimseyi Darcy rolünde düşünemezdim zaten. Kısacası her şeyiyle mükemmel bir diziydi şiddetle tavsiye ediyorum. İzlemeyi ve bana yorumlarınızı bildirmeyi unutmayın. İyi seyirler. 😉


Puanım:10/10💛💜💙

Fragman: 

28 Eylül 2018 Cuma

Beetlejuice - Belaya Bulaşmaya Hazır Olun! - Film Yorumu

Eylül 28, 2018 0 Comments
Film yorumu
Selam arkadaşlar bugün aşırı eğlenceli ve özel bir film ile karşınızdayım. Kült film denince akla ilk gelen filmlerden biri olan Beetlejuice namı-ı değer Beter Böcek bu hafta bayılarak izlediğim filmlerden. Tim Burton çok sevdiğim yönetmenlerden bir tanesi. Her filmi benim için çok özel zaten Beter Böcek hariç hemen hemen tüm filmlerini izlemiştim. Bu filmi de eski olduğu için erteliyordum açıkçası ama hiç tahmin ettiğim gibi çıkmadı. Eski olmasına rağmen hem eğlendirdi hem de hiç sıkmadı. Şimdi bu denli beğendiğim film hakkında fikir sahibi olabilmeniz adına konusundan bahsedelim. 

Konu:
Film, çok mutlu olan ve mükemmel evlerinde huzurla yaşayan Barbara ve Adam çiftinin öldükten sonra yaşadıkları üzerine kurulu. Bir gün araba kazası geçiren çift suda boğularak ölür ve diğer tarafa geçerler. Tüm olaylar bu aşamadan sonra başlar ve Beter Böcek çiftimizin başına bela olur.

Oyuncular:

Oyuncular hala birçok yapımda rol alan önemli oyuncular. Filmde baya baya gençler hatta birçoğunu tanımakta zorlandım diyebilirim. Beter Böcek rolünde Michael Keaton var. Görevimiz Tehlike serisinden tanıdığımız Alec Baldwin'de Adam rolünde. Filmde beni çok şaşırtan bir oyuncuda var. Stranger Things dizisinde Joyce rolünde oynayan Winona Ryder filmde yaşça çok küçük. Tanıyınca baya şaşırdım gerçekten. :)
film inceleme


Spoilersiz yorumum:
Film, fantastik - korku türünde izlediğim nadir yapımlardan biri. Ama bunu çok iyi yansıtmış gerçekten her iki türü de içinde barındıyordu. Tim Burton filmlerini izleyenler onun hayal gücünü bilirler. Bu filmde onun yaratıcılığından bol bol nasibini almıştı. Tam olarak tasvir etmem gerekirse film bambaşka bir evrene yolculuk yapmak gibiydi. Kostümler, mekan tasarımları ve daha pek çok detay ben Tim Burton filmiyim diye bağırıyordu sanki. Bilmeden izlesem de anlardım diye düşünüyordum. Sözün kısası gerçekten özel bir dünyaya dalmak ve Beter Böcek ile tanışmak isteyenlerin filmi hemen açıp izlemesini tavsiye ederim. Diğer film yorumlarım için bloğumu takip edebilirsiniz. İyi seyirler.


Puanım:10/7

Fragman:

27 Eylül 2018 Perşembe

Bakire - Katil Kim ve Kasabada Neler Oluyor? - Kitap Yorumu

Eylül 27, 2018 0 Comments
Kitap yorumu
Kitap: Bakire - Nancy Pickard
Sayfa: 351 sf
Yayınevi: Ephesus yayınları
Çeviri: Merve Süzer

Merhaba arkadaşlar bugün yeni bitirdiğim ve yorumunu girmek için sabırsızlandığım bir kitap ile karşınızdayım. Kayıp Kızlar kitabını okuduktan hemen sonra Bakire'ye başladım ve nasıl bitti gerçekten anlamadım. Kitabı satın almadan önce baya araştırmıştım ve yorumlarda ismine bakıp aldanmayın gerçekten çok başarılı tarzı yorumların yer alıyordu. Polisiye - gerilim zaten en sevdiğim kitap türü bu sebeple hemen satın aldım ve çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Konusundan bahsetmek gerekirse bir kasabadayız ve genç bir kadın karla kaplı bir alanda donmuş bir vaziyette bulunuyor. Small Plains bakiresi adı takılan bu genç kadının kimliğine ulaşılamıyor ve mezarına giden insanları iyileştirdiğine inanılıyor. Bu doğrultuda ilerleyen kitapta bu kızı kimin öldürdüğünü bulmaya ve olayları çözmeye çalışıyoruz.

Spoilersiz yorumum:
Bakire okuyucunun ilgisini her an üzerinde tutan ve gerilimi hiç düşmeyen bir kitaptı. Yazarın çok fazla ödülü var zaten kitabı satın alıp içini incelediğiniz göreceksiniz. Bu ödüllerin hepsini de hak ediyor bana göre. Kitabın dili çok akıcı hiç bir şekilde rahatsızlık vermiyor. Yani yeni yeni kitap okumaya başlayan kişiler için ideal aslında. Ben sonu sürprizli biten filmlere ve kitaplara bayılıyorum. Sürekli polisiye okumamın bir sebebi de bu aslında. Bu kitapta da saşıracağımı biliyordum ki öyle oldu. Son sayfaları gerçekten çok akıcı ve heyecanlıydı. 3 günde bitirdiğim bu kitabın en önemli özelliği insanın merakını sonuna kadar korumasıydı bu sebeple favorilerim arasına girdi diyebilirim. Zaten kısa bir kitap bu sebeple mutlaka okumalısınız tavsiyemdir.

Puanım: 10/7

25 Eylül 2018 Salı

Sanalüstü 2: Dark Web - İnternetin Karanlık Yüzü - Film Yorumu

Eylül 25, 2018 0 Comments
film yorumu
Merhaba arkadaşlar yağmurlu bir İstanbul gününden bildiriyorum. Bugün gene bir korku gerilim filmi ile karşınızdayım. Sanalüstü 2 olarak geçen film 2014 yapımı Unfriended filminin devam filmi olarak çekildi ve Amerika'da bu yaz vizyona girdi. İlk filmi de izlemiştim aslında ama çok uzun zaman oldu. Sanalüstü 2: Dark Web korkudan çok bir gerilim filmi. Tamamen bir bilgisayar ekranını izliyoruz ve bir grup gencin başına gelenleri görüyoruz. Bu açıdan benzerlerinden ayrılıyor. Korku filmi yokluğunda gidecek keyifli bir filmdi özellikle de sonlarını çok beğendim. Sizde filme bir şans vermek isterseniz aşağıdan konusunu ve yorumumu okuyabilirsiniz.

Konu:
Film bir gencin tanımadığı birinin bilgisayarını çalması ile başlıyor. Çalıştığı kafede yer alan ve uzun zamandır sahipsiz duran laptopu çalan gencimiz o bilgisayarda bazı dosyalar bulmaya başlıyor. İnternetin karanlık yüzüne daldıktan sonra oraya beraberinde sevgilisini ve arkadaşlarını da sürükleyecektir.

Oyuncular:
film tavsiyeOyuncuların çoğunu tanımıyorum Betty Gabriel hariç. Onunda yüzü çok tanıdık geliyordu ve sonradan araştırdığımda Kapan, Upgrade gibi meşhur filmlerde rol aldığını gördüm. Filmde onun dışında daha önce Saplantı filminde rol almış olan Colin Woodell ve The Originals dizisinde oynamış olan Andrew Lees'de yer almakta.

Spoilersiz yorumum:
İlk filmi izlediğimi hatırlıyordum ama konusu ve ne tarzda bir film olduğu tamamen aklımdan çıkmıştı. Bu filmi de altında yer alan olumlu yorumlar sebebiyle indirdim ve kesinlikle tahmin ettiğimden daha başarılı çıktı. Filmin ilk dakikaları biraz ağır ilerliyor. Buna aldanıp kesinlikle bırakmayın. Özellikle son 1 saati çok başarılıydı ve finalinde bol bol şaşırmaya hazır olun. Ben beğendim boş vakitler için ideal olan bir yapımdı. Sizde izlerseniz bana yorum atmayı ve düşüncelerinizi bildirmeyi unutmayın. Aşağıdan aynı türdeki diğer film tanıtımı ve yorumlarımı da okuyabilirsiniz.


Puanım:10/7
Fragman:


20 Eylül 2018 Perşembe

The Nun Ön Gösterim - 4DX Deneyimi - Film Yorumu

Eylül 20, 2018 0 Comments
Film yorumu
Merhabalar arkadaşlar bugün karşınızda aylardır beklediğim ve ön gösterimine katılma fırsatı bulduğum "The Nun" filmi ile çıkıyorum. Bu filmi izlemeyi gerçekten çok istiyordum çünkü Korku Seansı ve Annabelle serilerine bayılan ve tekrar tekrar izleyen bir insanım. Bu filmleri izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır. Valak karakteri de korku seansı 2 ve Annabelle 2 filmlerinde karşımıza çıkan meşhur bir karakter. Korku Seansı 2 filminden sonra herkes tarafından çok beğenildi ve ona özel bir spin-off filmi çekildi. The Nun yani Dehşetin Yüzü adıyla yarın vizyona girecek olan filmi izlemeden önce benim yorumumu ve fikirlerimi okumayı unutmayın.
Konu:
Film tanıtımıBir manastırda rahibelerden biri kendini asarak intihar eder ve sonrasında onu genç bir çiftçi bulur. Bunu duyan Vatikan olayı incelemeleri için bir rahibi ve genç bir rahibeyi görevlendirir. Olaylar onların manastıra ulaşması ile başlar.

Oyuncular:
Oyuncular daha önce birçok yerde gördüğümüz oyuncular aslında. Başrol olarak Rahibe Irene karakterini canlandıran Taissa Farmiga daha önce American Horror Story 1. sezonda karşımıza çıkmıştı. Kendisi aynı zamanda Korku seansı serilerinde Lorraine Warren karakterini canlandıran Vera Farmiga'nın kız kardeşi. Onun yanı sıra Korku Seansı filminde de Valak karakterini canlandıran Bonnie Arrons'da filmde yer almış ve karaktere yeniden hayat vermiş.

Spoilersiz yorumum:
Filmi dün gece 4DX olarak izledim. İlk kez 4d bir film deneyimledim ve internette okuduğum yorumlara oranla çok keyifli ve eğlenceli bir deneyimdi. Koltuğun heyecanlı anlarda hareketlenmesi ve insanın yüzüne yüzüne vuran rüzgar filmi hareketlendirmişti. Aynı zamanda salonda dolaşan rahibeye de değinmeden geçemeyeceğim o neydi öyle ya :D Filmin kendisine gelecek olursan o kadarda memnun kalmadım aslında. Çok büyük beklentilerle gitmiştim ve sürekli olarak jumpscare şeklinde korkutmaya çalışmaları hoş değildi. Annabelle 2 çok daha iyiydi bana göre. Onun dışında manastırın atmosferi ve oyunculuklar iyiydi. Gene de Korku Seansı evrenine dair bir şeyler izlemek isteyen kişilere tavsiye ediyorum. Korku filmi severlere aşağıdaki yazılarımı da okumalarını tavsiye ediyorum. Şimdiden iyi seyirler.


Puanım:10/6
Fragman:

19 Eylül 2018 Çarşamba

Sağlıklı Çikolata Topları - Tatlı Krizleri İçin

Eylül 19, 2018 0 Comments
Günlük hayat
Merhaba arkadaşlar şuradaki yazımı okuduysanız önceden obezite hastası olduğumu ve nasıl kilo verdiğimi görebilirsiniz. Kilo verme ve koruma sürecinde her insan gibi benim de tatlı krizlerine girdiğim anlar oldu. Bunu çikolatalara gömülerek değil kendi ürettiğim sağlıklı tariflerim ile yendim. Bugün sizlere tarifini vereceğim çikolata topları da tatlı krizleri için ideal bir tarif. Tarifi kendim ürettim fakat isteğinize göre farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz. Bu tarifin avantajı çok az malzeme ile yapılabilmesi ve kişiye bağlı olarak özelleştirilebilmesi aslında. Umarım beğenir ve denersiniz. O zaman malzemelere ve yapılışına geçelim. :)

Malzemeler: 
sağlıklı beslenme1,5 su bardağı yulaf ezmesi (rondodan geçirilmiş)
1 çay bardağı yarım yağlı süt
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Yapılışı: 
İlk olarak yulaf ezmesini rondoya koyup un haline gelene kadar çekiyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz yulaf ununu derin bir kaseye alıp üzerine 1 yemek kaşığı kakao'yu ekliyoruz. Bu iki malzemeyi iyice karıştırıp kenara aldıktan sonra sıra sütü biraz ısıtmaya geliyor. Sütü bir cezveye koyup ısıtıyoruz. Isındıktan sonra kakao ve yulaf karışımına döküp yulafın onu çekmesini ve kıvam alması beklemeliyiz. Karışım koyu kıvamlı bir hamur haline gelmeli. Pekmezi ve cevizi de eklediğimiz bu karışımı elimizle biraz yoğurup yuvarlayabileceğiniz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Hindistan cevizini düz bir tabağa döküp yuvarladığımız topları Hindistan cevizine buluyoruz. Daha sonra tüm topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirebiliriz. Buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir. Tatlı krizi kapımızı çaldığında kahvenin ve çayın yanında harika giden bu tarifi denerseniz yorum olarak yazmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

17 Eylül 2018 Pazartesi

Castle Rock - Stephen King Hayranlarına - Dizi Yorumu

Eylül 17, 2018 0 Comments
dizi yorumu
Evet arkadaşlar bugün mükemmel ötesi bir dizinin yorumu ile karşınızdayım. Dizinin yorumuna ve tanıtımına geçmeden önce çok büyük bir Stephen King hayranı olduğumu belirtmeliyim. Hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum bu muhteşem yazar bana kitap okumayı sevdirdi aslında. Lise yıllarımda onunla okumaya başladım ve yalnızca kitaplarını değil dizilerini ve filmlerini de takip ettim. Eğer sizin de King hakkında az çok bilginiz varsa birçok kitabının Castle Rock kasabasında geçtiğini biliyorsunuz demektir. Dizinin çıkacağını duyduğumda çok heyecanlandım ve çıktığı anda hemen izlemeye başladım. Sindire sindire yavaş bir şekilde izledim ve şimdide sizler için yorumlayacağım. Ama ilk olarak konusundan kısaca bahsedelim.

Konu:
Dizi adından da anlaşılacağı üzere Castle Rock kasabasında geçiyor. Dizinin ana karakterlerinden olan Henry Deaver karlı ve buz gibi olan kasabada küçükken kaybolmuştur ve bulunduğunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yıllar sonra çocukluğunu geçirdiği kasabasına geri döner ve olaylar başlar.
dizi tavsiye


Oyuncular:
Dizi oyuncular bakımdan gerçekten çok zengin. Her biri özenle seçilmiş ve birçoğu Stephen King dünyasına daha önce dahil olmuş olan oyuncular. Örneğin; Bill Skarsgård'ı daha önce İt filminde Pennywise olarak izledik. Onun dışında Sissy Spacek'de yıllar önce Carrie Günah Tohumu filminde Carrie karakterini canlandırmıştı. Daha yeni izlediğim ve çok beğendiğim Rose Red Konağı dizisinden hatırladığım Melanie Lynskey'de dizide. Kısacası tüm oyuncular dikkatle seçilmiş ve birçoğu yazara ait yapımlarda yer almışlar.

Spoilersiz yorumum:
Dizinin kaliteli olacağı hem oyuncu seçimlerinden hem de yönetmeninden belliydi aslında. Dürüstçe söylemem gerekirse Stephen King tarafından yazılmış olan eserlerin uyarlamaları genellikle başarısız oluyor. Kitaplarını daha çok seviyorum. Ama bu dizi bambaşka olmuş. Bitmesin diye yavaş yavaş izledim resmen. :) Hem çekimler çok başarılıydı hem de kasabanın o ürkütücü atmosferini çok iyi bir şekilde yansıtmışlardı. Dizinin en başarılı oyuncusu açık ara Bill Skarsgård'dı. O kadar iyi oynamıştı ki aynı anda hem masum hem de korkutucu görünüyordu. Korku ve gizem türünü sevenlere bir dizi tavsiye etmem gerekirse ilk tavsiyem Castle Rock olurdu sanırım. Gerçekten beğendim bu sebeple Stephen King seven sevmeyen herkese tavsiye ediyorum. Şimdiden iyi seyirler.


Puanım:10/9

Fragman:

14 Eylül 2018 Cuma

Satan's Slave - Bol Bol Hayalet Görmek İsteyenlere - Film Yorumu

Eylül 14, 2018 0 Comments
film tavsiye
Evet arkadaşlar bugün son dönemlerde dikkatimi çeken, adını sık sık duyduğum bir korku filmi ile karşınızdayım. Daha önce hiç Endonezya yapımı bir film izlememiştim. Son dönemlerde korku filmi kıtlığı yaşadığımızdan bir şans vermek istedim ve aslında hiç de fena değildi. Bazı sahnelerde baya gerildim ve hatta korktum diyebilirim. Farklı ülkelerin filmlerine karşı ön yargısı olmayanların beğeneceği Satan's Slave filmi bol bol hayalet görmek isteyen korku filmi izleyicisini tatmin edecektir. O zaman ilk olarak konusundan bahsedelim.

Konu:
Konu klasik korku filmlerinden farksız aslında. Anneleri hasta olan bir grup çocuk var. Her şey annelerinin ölmesi ile başlıyor. Çocukların her biri bir şeyler görmeye başlıyorlar ve her korku filminde olduğu gibi bunu araştırma ihtiyacı hissediyorlar. Konu bundan ibaret gibi görünse de içerisinde birçok gerilim unsuru bulunduran film ilerleyen dakikalarda bambaşka bir yöne doğru kaymaya başlıyor.

Oyuncular:
Daha önce hiç Endonezya filmi izlemediğim için oyuncular hakkında bir bilgim yok aslında. Ama başrol oyuncularının performansından bahsetmek gerekirse oyunculuklar eh işte denebilecek düzeydeydi. Ben en çok küçük çocuk oyuncunun performansını beğendim. Hem çok tatlıydı hem de yaşına göre baya başarılıydı. :)

Spoilersiz yorumum:
film incelemeKorku filmlerini çocukluğumdan beri hep izlerim ve en sevdiğim türdür. Bu sebeple bu filmi izledim. Yorumlarda bazıları tarafından beğenilen bazıları tarafındansa tabiri caizse gömülen filme bir şans vermek istedim ve aslında pişman olmadım. Özellikle ilk başları baya başarılıydı. Beğendiğim yönleri olduğu kadar beğenmediğim yönleri de oldu ama vakit geçirmek için film bulamayanları tatmin edecektir. Tüm korku filmlerini izlediğinizi düşünüyor ve izleyecek film bulamıyorsanız bu filmi izleyebilirsiniz. :) Yazımın bundan sonraki kısmı biraz spoiler içerecektir.
******* SPOİLER ******* SPOİLER ******* SPOİLER ******* SPOİLER******* SPOİLER ******* SPOİLER
Filmin başları gayet dikkat çekici bir şekilde başladı. Özellikle çocukların annelerini oynayan kadın hem tip hem de karakter olarak gerçekten korkutucuydu. Filmin sevmediğim kısmı şeytan olaylarına girmeleriydi. Yalnızca hayalet filmi olarak kalsa çok daha iyi olurdu bana göre. Özellikle sonlarını yani zombi gibi eve doğru gelen insanların olduğu sahneyi hiç sevemedim. Ama onun dışında izlenebilir bir filmdi. Bol bol hayalet görmek isteyenlere tavsiyemdir.

Puanım:10/7
Fragman:

11 Eylül 2018 Salı

Summer of 84 - Stranger Things Sevenlere - Film Yorumu

Eylül 11, 2018 0 Comments
filmyorumu
Dün gece izlediğim ve sonlarında ciddi anlamda gerildiğim bir film ile karşınızdayım. Aslında filmi izlememin başlıca nedeni 80'li yıllarda geçiyor olmasıydı. Ayrıca filme çocuk oyuncuların hakim olduğunu görünce aklıma direk olarak Stranger Things geldi. Film gerçekten de o etkiyi yaratıyor. Bu sebeple diziyi sevenlerin filme de bayılacağına eminim. İlk olarak konusundan bahsedelim daha sonra ise film için yazdığım yorumumu okuyabilirsiniz.

Konu:
Summer of 84, 80'li yıllarda bir kasabada yaşayan gençlerin komşuları ile olan mücadelesini anlatıyor. O dönemlerde sürekli olarak gençleri kaçıran bir seri katil var ve başroldeki ergen gencimiz o katilin komşusu olduğunu düşünüyor. Olaylarda bu şekilde başlıyor.

Oyuncular:
Filmin başrol kadrosu 4 adet gençten oluşuyor. Daha önce Fargo'da oynayan Graham Verchere, Babysitter filminde rol alan Judah Lewis, Goosebumps filminde oynayan Caleb Emery ve blogumda yazısını yazdığım Anne with Anne dizisinde rol alan Cory Gruter Andrew başrolde. Dizinin yorumunu da şuradan okuyabilirsiniz.


Spoilersiz yorumum:
film tavsiyeFilmin konusunu okuduğumda hem eğleneceğim hem de gerileceğim bir film izleyeceğimi tahmin etmiştim. Ama bu denli gerileceğim gerçekten aklıma gelmemişti. Başlarda çok sarmadığını itiraf etmeliyim. Fakat son 1 saati gerçekten heyecanla izledim. Özellikle komşuyu oynayan Rich Sommer çok başarılı bir performans sergilemişti. Gerilimi ve eski dönemlerin tarihi dokusunu taşıyan bu film tavsiye edilmeyi hak ediyor bence.Yazımın bundan sonraki kısmı spoiler içerebilir dikkat!
******* SPOİLER ******* SPOİLER ******* SPOİLER ******* SPOİLER******* SPOİLER ******* SPOİLER
Filmin sonunda bu kadar ters köşe olmayı beklememiştim kesinlikle. Katilin komşu olmadığına çok emindim. Ama sonlara doğru söylediği yalanlar beni bile şüpheye düşürmüştü. En sonunda onun çıkması korkutucu ve şaşırtıcıydı bence. Özellikle çocuklarının onun evine girdikleri ve cesetleri buldukları sahne çok etkileyiciydi. En çok o sahnelerde gerildiğimi itiraf etmeliyim. Ben filmi gerçekten beğendim bu performansı kesinlikle beklemiyordum. Bu sebeple tavsiyemdir. Şimdiden iyi seyirler. :)

Puanım:10/8
Fragman: