12 Nisan 2019 Cuma

Hellboy Serisi - Çılgın Kahramanımızla Tanışın - Film Yorumu

Nisan 12, 2019 0 Comments
film inceleme

Şu anda vizyonda olan Hellboy filmini hepiniz duymuşsunuzdur. Bende o filmi görünce ilk olarak ilk 2 filmi izlemeye karar verdim. İyi ki de o kararı almışım. Şimdiye kadar izlemediğime pişman olduğum orijinal seri, Guillermo Del Toro tarafından çekilmiş olan iki filmlik seri. Yönetmeni çok sevdiğimden bu filmlere de bayıldım. İlk filmin ismi Hellboy, ikinci filmin ismi ise Hellboy: Altın Ordu. Sinemada olan filme gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka seriyi izleyin eğer izlediyseniz de tekrar başlayın derim. Bana göre ve aslından  birçok kişiye göre gerçek Hellboy, Ron Perlman tarafından canlandırılan Hellboy. Bu sebeple bugün esas seriden bahsedelim istedim. Filmler hakkında hiçbir fikriniz yoksa konularını ve yorumlarımı aşağıdan okuyabilirsiniz.
 
Konu:
film yorumuİlk film, Nazilerin başka bir boyuta açtığı delikten içeri giren bebek Hellboy'un maceralarını anlatıyor. Hellboy bir insan tarafından büyütülse de içindeki kötülüğü yenmekte zorluk çeken bir karakter. Ama ona rağmen çok eğlenceli ve bence çok sevimliydi. İkinci filmde ise ilk filmden tanıdığımız ve bildiğimiz karakterlerle devam ediyoruz. Orada ise Hellboy'un Altın Ordu'yu yenmesi gerekecek. :)

Spoilersiz yorumum:
Her iki filmde hem sinematografik bakımdan hem de oyunculuklar bakımından çok başarılıydı. Özellikle Ron Perlman harika oynamıştı ve bence herkes bu konuda hem fikirdir. Guillermo Del Toro'nun pek çok filmini ve dizisini izlediğimden Hellboy'da her birinin esintilerini hissettim. Özellikle Trol Avcıları serisiyle birçok benzer yönü vardı. Onunla ilgili yorumumu da buradan okuyabilirsiniz. Kısaca filmler çok güzeldi peki yeni vizyona giren Hellboy filmi izlemeye değer mi?

Yeni film izlemeye değer mi?
Yeni olan filmi izledim ve bence ilk iki film kadar başarılı değildi. Aslında fragmanı izlediğinizde Hellboy karakterinin olmamışlığını fark ediyorsunuz. Ama tüm bunların yanı sıra filmde çok fazla vahşet sahnesi mevcuttu. Farklı bir şey denemeye çalışmışlar sanırım ama olmamış. Gene de büyük bir Hellboy fanıyım ben bu filmi izlerim diyorsanız gidebilirsiniz. Giderseniz yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın. İyi seyirler. :)

Fragman:




Seriye puanım:10/8💕

10 Nisan 2019 Çarşamba

Fırtına Anı - Beyin Yakan Filmlerden Hoşlananlara - Film Yorumu

Nisan 10, 2019 0 Comments
film tavsiye
Son dönemlerde Netflix üzerinden film bulabilmek biraz zor olabiliyor. Dizi bakımından zengin olan bu meşhur platform film bakımından o kadar da zengin değil aslında. Ama son dönemlerde de hemen hemen herkesin izlediği meşhur bir Netflix filmimiz var. O da Fırtına Anı. Bu filmin çok beğenilmesinin sebebi hem çok akıcı olması hem de çok sevilen bir türe ait olması bana göre. Film bana biraz Dark dizisi anımsattı. Bir İspanyol filmi olan Fırtına Anı, La casa de Papel'den tanıdığımız Alvaro Morte ile çok beğenildi ve bu film yokluğunda benim için kurtarıcı oldu. Eğer beyin yakan ve düşündüren filmlerden hoşlanıyorsanız sizinde beğeneceğinize eminim. Şimdiden keyifli seyirler.

Konu:
film yorumu
Yeni bir eve taşınan ve o evde fırtına aracılığı ile 25 yıl önce ölen küçük bir oğlan çocuğu ile bağlantı kuran Eva çocuğun hayatını kurtarır. Fakat bu hamlenin onun hayatını mahvetmesi an meselesidir. 

Spoilersiz yorumum:
Fırtına Anı çok zevkle izlediğim yeni dönem filmlerinden. Bu tür son zamanlarda çok popüler oldu yani geçmişe gitme olayları film ve dizilerde sık sık kullanılıyor. Bu filmi de bu sebepten dolayı çok sevdim. Oyunculuklar başarılıydı ve filmin göze batan hiçbir kusuru yoktu. Filmin sonunda birbirine bağlanan tüm olaylar ortaya çok şaşıracağınız şeyler çıkartacak. Sonu sürprizle biten filmleri çok sevdiğimden sizlere de tavsiye etmek istedim. Umarım beğenirsiniz. Sizde bu tarz filmleri benimle paylaşmayı unutmayın. Görüşmek üzere. :)

Fragman:



Puanım:10/8💕

9 Nisan 2019 Salı

Hayalet Süvari - Gizemlerle Dolu Bu Ormana Adım Atın - Film Yorumu

Nisan 09, 2019 0 Comments
film tanıtımı


Yağmurlu bir İstanbul akşamından herkese merhaba. Bugün tam da yağmurlu havalarda izlenebilecek bir film ile karşınızdayım. Tim Burton ben de dahil olmak üzere dünya tarafından çok sevilen bir yönetmen. Onun farklı ve eşsiz yönetmenliği sayesinde birçok başarılı film seyrettim bugüne kadar. Hayalet Süvari filmi de onlardan biri. Yönetmen gene her zaman olduğu gibi kendine özgün bir dünya yaratmış ve filme başladığınız anda sizde o dünyadaki karakterlerden biri haline geliyorsunuz. Hayalet Süvari'de birçok Tim Burton filminde olduğu gibi Johnny Depp başrolde. Öncellikle bu filmi severseniz sonrasında mutlaka Beter Böcek filmini de seyretmenizi tavsiye ediyorum. Onunla ilgili olan yazıma da aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Konu:
film
Sleepy Hallow adlı kasabamızda bir dizi cinayet işlenir. Bu cinayetlerin hepsinde kurbanın kafası kesilir ve kafalar kaybolur. Bu olayları araştırması için bir dedektif görevlendirilir. Johnny Depp tarafından canlandırılan dedektifimiz kasabaya gelir ve olayları çözmeye çalışır.

Spoilersiz yorumum:
Filmle ilgili olarak söyleyebileceğim ilk şey atmosferinin çok başarılı olduğuydu. Yani yönetmen öyle bir ortam yaratmış ki sanki kitap okuyormuş izlenimine kapılıyorsunuz. Özellikle o orman, ağaçlar ve sisli ortam harikaydı. Hayalet Süvari'yi canlandıran oyuncu da çok başarılıydı. Filmi korku filmi izleyeceğim mantığıyla izlemezseniz çok seveceğinize eminim. Klasik bir Tim Burton filmi olan Hayalet Süvari yeniden izlememe rağmen bana aynı zevki verdi. Tarzlarımız uyuyorsa beklemeyin ve hemen izleyin tavsiyemdir. Yeni dizi ve film yorumları için beni taklip etmeye devam edin. Sevgiyle kalın.

Fragman:

Puanım:10/8💕

8 Nisan 2019 Pazartesi

Son Raunt - Savaşı Kim Kazanacak? - Kitap Yorumu

Nisan 08, 2019 0 Comments
kitap inceleme

Kitap: Son Raunt- Lıv Constantıne
Sayfa: 464 sf
Yayınevi: Ephesus yayınları

Merhabalar sevgili blog okurlarım. Bugün sizlere hem dizi hem de kitap yorumu ile geldim. Dizi yorumuma da şuradan ulaşabilirsiniz. Sıkı çalışma günüm yani. :) Bugün ki kitap yorumu yazımda ise sizlere son dönemlerde en çok beğendiğim ve okurken gerim gerim gerildiğim bir kitaptan bahsedeceğim. Kitabımızın ismi Son Raunt. Gerilim romanlarından hoşlanıyorsanız sizde benim gibi bayılacaksınız adım gibi eminim. Özellikle Reading slump dediğimiz kitap okuyamama durumuna yakalandıysanız ilaç gibi gelecektir. Şahsen ben kitabı elimden bırakamadım. Çok uzatmadan biraz konusundan  bahsedelim.

Spoilersiz yorumum:
kitap tavsiye
İlk olarak kitap 2 ana bölümden oluşuyor. İlk yarıda Amber'ın yani kötü karakterimizin ağzından okuyoruz. Sonra ise Daphne'nin ağzından. Kitapta heyecan hiç eksilmiyor. Özellikle ikinci yarıya geldiğinizde çok şaşıracaksınız benden söylemesi. Bu kitap spoiler vermeden nasıl anlatılır bilemiyorum ama Amber'ın zengin koca avına çıkması olarak özetlenebilir belki. Kendisi durumu iyi olmayan ama çok zeki bir kız. Bu zekası sayesinde Daphne ve kocasına yanaşıyor olaylarda bu doğrultuda ilerliyor. Gerilim türüne çok uygun bir kitap olmuş ve yazar akıcı üslubuyla kitabı çok daha zevkli bir hale getirmiş. Mutlaka okuyun ve ne kadar haklı olduğumu bilin istiyorum. Bu sebeple kitabı alışveriş sepetinize eklemeyi unutmayın. Benden söylemesi. :) Bu arada 1000 kitap uygulamasını kullanıyorsanız beni oradan da takip edebilirsiniz. Bol bol alıntı paylaşıyorum. 
1000 kitap hesabım.

Favori Netflix Animasyonlarım - Yetişkinlerde İzleyebilir

Nisan 08, 2019 0 Comments
dizi yorumu

Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden aranızdayım. Bu süreçte bol bol kitap okudum ve dizi izledim. En beğendiğim yapımların ve kitapların yorumlarını en kısa sürede sizlerle de paylaşacağım. Bugün sizlere çok severek izlediğim animasyon serilerinden bahsedeceğim. Biliyorum animasyon denince akla çocuksu yapımlar geliyor ama bugün size bahsedeceğim diziler yetişkinlerinde severek izleyeceği türden. Hepsini zevkle izledim açıkçası birçok diziden daha iyi olduklarını söyleyebilirim. Yani izleyecek adam akıllı bir dizi bulamıyorsanız bu dizilere bir göz atın ve ne kadar harika olduklarını görün derim. Şimdiden iyi seyirler.

1. Esrarengiz Kasaba (2 Sezon)
Dizi tavsiye

Netfix içerisinde yer alan Esrarengiz Kasaba aslında bir Disney dizisi. Ama finali dahil tüm bölümleri hem Netflix'de hem de internette bulabilirsiniz. Bu dizi nasıl anlatılır bilemiyorum o kadar eğlenceli ki ancak izleyerek anlayabileceğinizi düşünüyorum. Her bölüm ayrı ayrı harika olan Esrarengiz Kasaba, Mabel ve Dipper kardeşlerin yaz tatili için amcalarına kalmaya gelmeleriyle başlıyor. Kasabadaki her karakteri çok sevdim ve düzenli olarak izlediğimde ailemden biri gibi oldular. Özellikle 2. sezonu çok daha başarılı ve bence yetişkinlere çok daha uygun. Final bölümüyle birlikte çok duygulanacağınızı da şimdiden söylemeliyim. :)

2. Trol Avcıları: Arcadia Hikayeleri (3 Sezon)

Animasyon dizileri
Sıradaki animasyon dizimiz ise Trol Avcıları: Arcadia Hikayeleri. Bu diziye başlama sebebim tamamen yönetmeniydi aslında. Dizinin yönetmeni hepinizin mutlaka bir kez duymuş olduğu Guillermo del Toro. Adamın çok başarılı filmleri var mutlaka onları da izlemenizi öneririm. Hatta Yetimhane filminin yorumunu şuradan okuyabilirsiniz. Kısaca bu sebeple başladım ve hiç de pişman olmadım. Dizi çok eğlenceli ve aslında çoğu fantastik dizi ve filmden daha başarılı. Konusu ise normal bir lise öğrencisinin trol avcısı tılsımına sahip olması ve yaşadığı maceralardan ibaret. Ama ekip çok eğlenceli ve animasyon serisi başarılı bir yönetmenin elinden çıktığını her fırsatta belli ediyor bana göre.

3. 3 Altında: Arcadia Hikayeleri (1 Sezon)
dizi tavsiye

Netfix içerisinde Trol Avcılarından sonra izlediğim bir diğer başarılı animasyon dizisi ise 3 Altında: Arcadia Hikayeleri. Adından da anlayacağınız üzere dizi Trol Avcıları ile aynı evrende geçiyor. Konu tamamen farklı olsa da aynı yönetmenin elinden çıkıyor olması izlemeniz için yeterli bir sebep. Dizi, Arcadia'ya gelen uzaylıların yaşadıkları maceralar üzerine kurulu. İlk olarak Trol Avcılarını sonrada bunu izleyin derim. Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın. İyi seyirler.

Bonus: En sevdiğim 3 korku dizisi için tık tık.