10 Ekim 2018 Çarşamba

# Film # Film tanıtımı

Sizi Eski Dönemlere Götürecek 4 Muhteşem Film - Film Tavsiyesi

rear window
Merhaba arkadaşlar bugün ki yazımda sizlere çok severek izlediğim eski filmlerden bahsedeceğim. Bir çok kişide eski filmlere karşı bir ön yargı olduğunun farkındayım. Bende de yoktu diyemem ama bu başarılı filmleri izlediğimde ne kadar yanıldığımı ve dönemine göre ne kadar başarılı olduklarını anladım. 1940-1960 yılları arasında çekilmiş pek çok film seyrettim fakat içlerinde en başarılı olanları bugün size bahsedeceğim filmler. Eğer sizinde böyle bir ön yargınız varsa ilk olarak bu filmlerle başlamanızı tavsiye ederim. Severek izleyeceğinize eminim. 😀

1. Arka Pencere (Rear Window) - 1954

Sizlere bahsedeceğim ilk başyapıt Arka Pencere olacak. Alfred Hitchcock ismini birçoğunuz duymuşsunuzdur. Korku filmlerinin eski dönemlerdeki en önemli temsilcisi olan Hitchcock adını tarihe yazdırmış olan yönetmenlerden. Bende bir korku sever olarak onun pek çok filmini seyrettim ve 2 tanesi bugün ki listeme girmeyi başaran filmlerdendi. Arka Pencere hem atmosferiyle hem de başrolünde yer alan oyuncularıyla bayıldığım ve hala unutamadığım filmlerdendi. James Stewart o dönemlere dair en sevdiğim oyunculardan. Hem o hemde Alfred Hitchcock bir araya gelince muhteşem bir iş ortaya çıkmış. Tek mekanda geçen film, bacağından sakat olan bir adamın komşularını dürbünle izlerken bir cinayete tanık olmasını anlatıyor.

2. 12 Kızgın Adam (12 Angry Men) - 1957
12 angry men

Listemin ikinci filmi ise en az Arka Pencere kadar beğendiğim özel bir film. Tek mekanda geçmesine rağmen asla sıkmayan ve izleyici koltuğa çivileyen bu eşsiz yapımı bayılarak izledim diyebilirim. Verdiği mesajlar kaç yıl geçmesine rağmen hala geçerliliğini koruyor bence. 12 kişiden oluşan jürinin bir cinayet olayı ile ilgili karar verme sürecini işleyen film sizi asla pişman etmeyecek. Bana güvenin ve hemen izleyin derim.

3. Sapık (Psycho) - 1960

psycho
Alfred Hitchcock tarafından çekilen Sapık filmi birçok kişinin olduğu gibi benimde ilk Hitchcock filmim. Hatta kadar beğendim ki 2. ve 3. filmlerini de izledim ama ilkinin verdiği hazzı hiçbiri veremedi maalesef. Dizisi bile çekilen bu kült yapım izlenmesi gereken eski filmlerden. Özellikle de sonu şok edici biten filmleri sevenler için ideal. Gerçekten o dönemlerde bu denli yaratıcı bir eser koymak kolay değil. Bu sebeple film birçok yeni yapıma göre çok daha başarılı ve yaratıcı. Başyapıt olarak nitelendirilen filmde erkek arkadaşını kurtarmak için para çalan Marion geceyi Norman Bates'in otelinden geçirmeye karar verir. Korkutucu ve şok yaratan olaylar silsilesi bu şekilde başlar. 

it's a wonderful life4. Şahane Hayat (İt's A Wonderful Life) - 1946


Ve son filmim yılbaşı filmleri denince akla gelen harika bir Noel filmi. Arka Pencere filminde de rol alan James Stewart'ın başrolünde olduğu Şahane Hayat filmi soğuk yılbaşı gecelerinde izlenmesi gereken yapımlardan biri bence. En azından ben her yılbaşı bir kezde olsa izlerim. Yüzünüzde bir gülümseme bırakacak ve mutlu olmanızı sağlayacak olan bu filmi de mutlaka izlemelisiniz.

Bonus: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder