13 Ekim 2018 Cumartesi

# Film # Film tanıtımı

Küp (Cube) Serisi - Bubi Tuzaklarıyla Dolu Bir Seri - Film Yorumu

küp

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 gündür arka arkaya izlediğim ve sonuç olarak başarılı bulduğum bir film serisi ile karşınızdayım. Uzun zamandır film seyrettiğimden piyasadaki birçok filmi bitirmiş bulunmaktayım. Fakat bu seriyi izlememişim ve tesadüfen karşıma çıktığında hiç beklemeden üçünü de izledim. Tek mekanda geçmesine rağmen gerilimi bir saniye eksilmeyen Küp serisi, bubi tuzaklarını seven ve gerilmek isteyen izleyiciler için biçilmiş kaftan. Öyleyse her filmden kısa kısa bahsedelim ve sizde bir an evvel izlemeye başlayın. :)

1. Küp (Cube)

cubeSerinin ilk filmi 1997 yılında çekilmiş ve Küp adıyla izleyiciye sunulmuş. Bende ilk olarak onunla başladım. Film birbirine bağlantılı yüzlerce küpün bulunduğu bir alanda geçiyor. Bir grup insan kim olduğu bilinmeyen birileri tarafından oraya konmuşlar ve bir şekilde bir araya geliyorlar. Film, bu insanların küpün sonuna ulaşmaya ve oradan çıkmaya çalışmalarını anlatıyor. Tabi bu o kadarda kolay olmuyor çünkü küp içerisindeki odaların birçoğunda bubi tuzakları var. Her an nereden ne çıkacağı belli olmuyor yani. Benim seride en sevdiğim film bu ilki oldu. Yalnız sonunda ne olduğunu anlamıyorsunuz fakat onun cevapları da üçüncü filmde mevcut. Yani izlemeye devam edin. :)

2. Küp 2 Hiberküp (Cube 2 Hypercube)

cube 2 hypercubeSerinin ikinci filmi de 2002 yılında vizyona girmiş. Hiberküp adıyla izleyiciye sunulan filmde ilk filmden farklı olarak paralel evren olaylarına girmişler. Buda fena değildi ama sanırım ilk konuyu tercih ederim. Bu sebeple serinin en zayıf halkası bence budur. Genede izleyip üçüncü filme o şekilde geçmenizi tavsiye ederim.

3. Küp Sıfır (Cube Zero)

cube zero
Evet gelelim üçüncü yani son filme. Bu filmde de olayların en başına gidiyoruz. İlk filmden de öncesini öğrenmemizi sağlayan Küp Sıfır izleyicinin kafasındaki birçok soru işareti gideriyor. Ayrıca sonunu da güzel bağladıklarını düşünüyorum. İlk filme de benzediğinden ikinciden daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kısacası seri tüm filmleriyle izlemeye değerdi. Tek mekanda geçmesine rağmen bazı sahnelerde nefesinizi tutuyorsunuz. Bu tarz filmleri seviyorsanız bir şans verin derim. Şimdiden iyi seyirler.

Puanım: 10/7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder