7 Şubat 2019 Perşembe

Russian Doll - Tekrar Tekrar Aynı Günü Yaşayın - Dizi Yorumu

Şubat 07, 2019 0 Comments
dizi yorumu
Merhaba sevgili dizi kolikler. Bugün tam da sizlere göre bir yazı yazmayı tercih ettim. Bu dizi hem fazla vaktinizi almayacak hem de çok eğlenmenizi sağlayacak. Dizimizin ismi Russian Doll. Adından da anlaşılacağı üzere aynı günü tekrar tekrar yaşama konseptine dayanıyor. Bu konuya sahip pek çok film ve dizi yapılsa da bu çok özel ve farklı bir yapım olmuş. Bana sorarsanız diziyi bu denli eğlenceli ve zevkli kılan en önemli unsur başrol oyuncusu. Kadın diziyi tek başına götürmüş resmen. Ben oyunculuğuna bayıldım ve o role başkasını düşünemedim açıkçası. Sizde mutlaka bir şans verin. Zaten dizi mini dizi yani toplamda 8 bölümden oluşuyor ve her bölüm 30 dk kadar sürüyor. Kısa sürede izleyip bitirebilirsiniz. Baştan uyarayım bir kere başlarsanız duramıyorsunuz ve tüm bölümleri arka arkaya açmak istiyorsunuz. Benden söylemesi. :)

dizi tavsiye
Russian Doll
Konu:
Russian Doll dizisi ana karakterimizin doğum gününü tekrar tekrar yaşamasını konu ediniyor. Doğum gününün olduğu gece ölen ve devamlı olarak o günü yaşayan ana karakterimiz bu işin neden kaynaklandığını çözmeye çalışacak ve bize de keyifle izlemesi kalacaktır. Zamanda sıkışıp kalma temalı yapımları sevenler için ideal.

Spoilersiz yorumum:
Dizinin ilk bölümleri çok ama çok eğlenceliydi. Sonlara doğru işler biraz ciddileşmeye başlasa da konu asla kopmadı ve sonuna kadar heyecanla izlememi sağladı. Dizinin başrolüne resmen bayıldım. Bence izleyince sizde öyle düşüneceksiniz. Çerezlik bir yapım arayanlar ve kısa sürede dizi bitirmeyi sevenler bu diziyi sevecektir diye düşünüyorum. Bence hemen bir mısır patlatın ve Russian Doll'a başlayın. Sizde izleyip beğenirseniz bana yorum bırakmayı unutmayın. İyi seyirler.

Fragman:

Puanım:10/8💕


5 Şubat 2019 Salı

Aterrados - İzleyecek Korku Filmi Bulamayanlara - Film Yorumu

Şubat 05, 2019 0 Comments
film yorumu

Selam arkadaşlar bugün ki yazımda çok beğendiğim ve son dönemlerde gerçekten korkarak izlediğim bir filmden bahsedeceğim. Film 2017 yapımı olmasına rağmen yeni keşfettim ve korku filmi kıtlığı yaşanan şu dönemde ilaç gibi geldi diyebilirim. Blogumu takip ediyorsanız korku gerilim türünün en sevdiğim tür olduğunu biliyorsunuzdur. Kitap, dizi ve film dahil her alanda elim ilk olarak korku türü yapımlara kayıyor. Ama son dönemlerde beni korkutabilen zevkle izlediğim bir film olmamıştı ta ki Aterrados'a kadar. Film Arjantin yapımı ortalama 1 buçuk saat sürüyor. Ama özellikle ilk yarım saati sizi müthiş korkutacak ve koltuğa çivileyecek. Bu tarz bir yapım arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum aşağıdan konusunu da okuyabilirsiniz.
Konu:
Buenos Aires'de bir mahallede tuhaf olaylar yaşanmaya başlar. Mahalledeki pek çok evde tuhaf ölümler ve kaybolmalar başlayınca araştırmacılar mahalleyi incelemeye almaya karar verir. Olaylarda bu doğrultuda gelişir.

Spoilersiz yorumum:
Yazımın başında da bahsettiğim gibi filmin özellikle ilk sahneleri çok başarılıydı. Zaten girişten iyi bir film izleyeceğinizi tahmin ediyorsunuz. Fakat filmin ilerleyen dakikalarında konunun biraz bozulduğunu ve farklı bir yere kaydığını itiraf etmeliyim. Gene de korku severlerin izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir film. Kısa korku filmi tadında geçiyor ve gerilim hiç düşmediğinden diken üstünde filmi seyrediyorsunuz. Bu tarz yapımları sevenlere tavsiyemdir. Şimdiden bol korkmalı seyirler. :) Diğer korku filmi yorumlarımı da okuyarak kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Beni takip etmeye devam edin.
Evet gelelim bu kült dizinin yorumuna. The Haunting of Hill Hause dizisini izledikten sonra başka bir bir korku gerilim dizisi arayışına girdim. O harika dizinin yorumunu da şuradanokuyabilirsiniz. Bir kaç kez karşıma çıkan ve sırf eski olduğundan dolayı izlemeyi ertelediğim The Twilight Zone dizi yokluğunda ilaç gibi geldi diyebilirim. Beni her bölüm şaşırtıyor çünkü o dönem ki insanların böyle yaratıcı bölümler çıkartmalarını beklemiyordum açıkçası. Bazı bölümler gerçekten insanı geriyor özellikle de siyah beyaz olan filmlerden etkilenen insanlardansanız. Benim her gün çerez gibi izlediğim ve bitmesini istemediğim bu mükemmel dizinin ilk olarak 1959 yılında çekilen bölümlerini izlemenizi tavsiye ederim. Daha sonra yeni bölümleri de izleyerek devam edebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler. Bir sonra yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.

Puanım:10/9💕