30 Ocak 2019 Çarşamba

Ay Günlüğü Serisi - Masallarla Dolu Bir Evren - Kitap Yorumu

Ocak 30, 2019 0 Comments
kitap yorumu

Kitap: Ay Günlükleri Serisi - Marissa Meyer
Kitap Sayısı: 6
Yayınevi: Artemis yayınları
Çeviri: Deniz Arı

Merhaba sevgili kitap kurtları. Bugün sizlere Ay günlüğü serisinden bahsedeceğim. Eminim adını hepiniz duymuşsunuzdur. Bende sık sık duyuyordum ama serideki kitap sayısı çok fazla olduğundan başlamaya yanaşmıyordum bir türlü. Ama siz sakın benim yaptığımı yapmayın çünkü seri mükemmel. Su gibi akıp gideceğinden emin olabilirsiniz. Özellikle de son kitaplar harikaydı ve serinin her kitabında yeni karakterler eklendiğinden eğlence katlanarak artıyordu. Sizlere hem kitapların okunma sıralamasından hem de her birinin konusundan kısaca bahsedeceğim. Öncelikle seriyle ilgili söylemem gereken ilk şey her kitapta farklı bir masalın ana tema olarak seçilmesi. Ama sakın aynı masalları tekrar okuyacağınızı düşünmeyin. Her bir masal kitabın konusuna başarıyla yedirilmişti. Son derece eğlenceli ve keyifli bir distopya. O sebeple mutlaka başlayın derim. Aşağıdan sıralamaya ve konularına göz atabilirsiniz. Keyifli okumalar.:)

Kitap sıralaması:
1.Cinder: İlk kitabımız Cinder. Adından da anlaşılacağı gibi külkedisi masalının tema olarak seçildiği bu kitap ana karakterimizle tanışmamızı sağlıyor. Cinder Yeni Pekin'de yaşayan bir sayborg. Sayborglara robotlaştırılmış insanlar diyebiliriz. Orada yaşayan ve tamir işleri ile uğraşan Cinder kendini pek çok maceranın ortasında buluyor. Çünkü dünyaya bir veba hakim ve bunun tedavisi için denek olarak sayborglar kullanılmakta. Onun neler yaşadığını ilk kitabı okuyarak öğrenebilirsiniz.
kitap tavsiye2.Scarlet: Scarlet seriye yeni karakterlerin katıldığı ikinci kitap. Kırmızı başlıklı kız masalını Ay Günlüğü evrenine taşıyan bu kitap ilk kitaba göre bir tık daha başarılı.
3.Cress: Üçüncü kitabımız ise Cress. Rapunzelimiz olan Cress ile tanıştığımız bu kitap benim favori çiftimi barındırıyor. Eminim bu eğlenceli çifti sizde çok seveceksiniz.
4.Levana: Dördüncü kitabımız olan Levana bir ara kitap. Yani okunmasa da olur ama ben okumanızı tavsiye ederim. Kraliçe Levana'nın nasıl bu hale geldiğinin anlatıldığı kitap, karakterin gençlik yıllarına inmemizi sağlıyor.
5.Winter: Pamuk prenses temasının hakim olduğu bu kitaba ise serinin son kitabı denebilir. Yani bu kitapla her şey açığa kavuşuyor. Son savaşın yaşandığı Winter benim serideki favori kitabım. 800 küsür sayfa olmasına rağmen bir an bile sıkılmadım. Her anı çok heyecanlıydı.
6.Uzak Yıldızlar: Uzak yıldızlar kitabı birçok karakter hakkında merak edilenleri cevaplamak üzere yazılmış. Zaten son kitabı okuduktan sonra bunu okumamak imkansız oluyor. Ben tüm seriyi pdf olarak okudum. Sizde satın almak istemezseniz aşağıdaki linkten indirip okuyabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar.

Puanım: 10/8


29 Ocak 2019 Salı

Son Dönemlerde İzlediğim En Başarılı 3 Dizi - Dizi Tavsiyesi

Ocak 29, 2019 0 Comments
dizi tavsiye

Selam arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden aranızdayım. Son dönemlerde birçok kaliteli dizi izledim ve en beğendiğim 3 tanesini sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Bu diziler genel anlamda izleyen herkesin beğendiği kaliteli yapımlar. Sizde konularına kısaca göz atarak zevkinize en uygun olan diziyi izleyebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler. :)

1. The Crown - 2 Sezon

Son birkaç gündür devamlı olarak izlediğim ve gerçekten çok beğendiğim bir dizi The Crown. O sebeple sizlere tavsiye etmek istediğim ilk dizi kendisi oldu. İngiliz dizilerini zaten çok severim. O kıyafetleri, evleri ve atmosferi çok hoşuma gidiyor çünkü. Bu dizi ise izlediğim diğer dizilerden farklı olarak daha tarih ağırlıklı bir dizi. Hala İngiltere kraliçesi olan Kraliçe II. Elizabeth'in hayatının anlatıldığı The Crown, kraliçenin tahta çıkmadan önceki dönemini ve sonrasında yaşadığı entrikaları konu alıyor. Kesinlikle sıkıcı bir dizi değil. Hem İngiltere tarihi ile ilgili bilgileniyorsunuz hem de sarayda yaşanan entrikalarla keyifli vakit geçiriyorsunuz. Tavsiyemdir.

2. Bodyguard - 1 Sezon

dizi tanıtımı
Bodyguard
The Crown öncesinde izlediğim ve çok beğendiğim ikinci dizi ise Bodyguard oldu. Bu bir mini dizi ve kısa sürede bitirebileceğiniz sürükleyici bir yapım. Aynı zamanda bu listede yer alan 2. İngiliz dizisi kendisi. Dizi toplamda 6 bölüm kadar sürüyor yani bir hafta sonunuzu ayırmanız yeterli olacaktır. Aksiyon severleri tatmin edecek bu yapım şimdi Netflix tarafından satın alındı. Yani 2. sezonu gelebilir. Konusu ise bir politikacıyı koruyan savaş gazisi bodyguard'ın yaşadıkları üzerine kurulu. Bence bu yılın favori dizilerinden. Heyecanla izleyeceğinize emin olabilirsiniz.

3. Sharp Objects - 1 Sezon

dizi yorumu
Sharp Objects
Listemde yer alan sonuncu dizim ise Sharp Objects oldu. Bu diziyi de 2018'in en başarılı dizileri listelerinde sıklıkla görüyordum. O sebeple izledim ve ağır ilerlemesine rağmen beni hiç sıkmadı. Zaten konusu benim tarzıma çok uygun olduğundan keyifle izledim. Dizinin 2. sezonu gelmeyecek. Amy Adams karakteri oynamaya devam edemeyeceğini söylemiş sanırım. Bunun sebebi karakterin ruhsal sorunlarını iliklerinize kadar hissetmeniz. Yani sanırım bende olsam bende devam etmezdim.:) Konusu yıllar sonra eskiden yaşadığı kasabaya geri dönen bir kadının hikayesi. Kasabaya geri dönmesinin sebebi ise orada yaşanan cinayetler. Bir gazeteci olan ana karakterimiz bu cinayetler üzerinde araştırma yapmak için oraya geri dönüyor. Ve olaylar bu şekilde başlıyor. İzlenmesi gereken dizilerden olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dizi tavsiyelerim şimdilik bu kadar. Beni takip etmeye devam edin yeni tavsiye yazılarım gelecek. Sevgiler.

Bonus: