31 Ağustos 2018 Cuma

Anne with an E - Büyüleyici Bir Dönem Dizisi - Dizi Yorumu

Ağustos 31, 2018 0 Comments

Merhaba arkadaşlar ben Tuğçe ve ilk blog yazım ile karşınızdayım. İngiliz dizilerine karşı hep bir ilgim olmuştur. O kendilerine özgü kıyafetleri, dönemi yansıtan hareketleri ve hayatları bana hep farklı ve özgün gelmiştir. Sizde benim gibi gibiyseniz Anne with an E dizisine bayılacağınızı garanti ediyorum. Dizi hem çok naif hem de çok eğlenceli. İlk olarak konusundan bahsetmek gerekirse;

Konu:
Anne, yetimhanede kalan çok zeki ve farklı bir kızdır. Bir gün bir çift tarafından evlat edinildiğini öğrenir. Cutberthlar, Green Gables adlı kasabada yaşamakta olan ve çiftlik işleri ile ilgilenen iki kardeştir. Niyetleri çiftlik işleri için bir erkek çocuk evlat edinmektir. Fakat bir karışıklık olur ve Anne adlı çılgın kızımızı evlat edinmek zorunda kalırlar. Tüm olaylar bundan sonra başlar.😊

Oyuncular:
Dizi tanıtım
Anne with an E
Dizi
Lucas Jade Zumann
Dizinin başrol oyuncusu Anne rolüyle kalbimize taht kuran küçük oyuncu Amybeth McNulty.Yeteneği ve tecrübesi ile dikkat çeken diğer oyuncular ise Cutberthlar olarak dizide yer alan Geraldine James ve R. H. Thomson. Bunun yanı sıra Gilbert rolüyle herkesin beğenisini kazanan Lucas Jade Zumannda dizi de yer almakta.


Spoilersiz yorumum:
Dizi tavsiye

Diziyle ilgili yapabileceğim ilk yorum çok naif ve doğal olması. İzlerken hem eğlendim hem de duygulandım. Anne ile ilk tanışmam bu yapımla olmadı. Daha öncesinde Yeşilin Kızı Anne adlı animesini izlemiştim ve en az bu dizi kadar başarılı bir yapımdı. Anime severlerin onu da izlemesini tavsiye ediyorum. Dizi versiyonun da animeye oranla daha fazla duygu vardı ve konuda ufak tefek değişikler yapılmıştı. Gene de bana göre her ikisi de izlenmesi gereken yapımlar. Çocukluğuna dönmek ve Anne ile Green Gables'ın güzelliklerini keşfetmek isteyen herkes kesinlikle izlemeli bu sebeple tavsiye ediyorum.

Sezon bilgileri:
Dizi yorumu
Dizi tavsiye
Dizi toplamda 2 sezondan oluşmakta. 1. sezon 7 bölüm, 2. sezon ise 10 bölüm sürüyor. Zaten çok keyifle izlendiğinden nasıl bittiğini anlamayacaksınız. 3. sezon içinde onay alan Anne with an E dizisinin yeni sezonunu da kesinlikle heyecanla bekliyorum :) Dizi ve Film ve Kitap tavsiyelerine tam gaz devam edeceğim. Bu sebeple beni takip etmeyi ve destek için bol bol paylaşmayı unutmayın. Sevgiler.


Fragman: